Egyéb Friss Hírek Szolnok 

Véget ért a Biztonság Hete

Második alkalommal rendezték meg szeptember 17. és 22. között a Biztonság Hete programsorozatot az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közös szervezésében. A rendezvény célja elsősorban az volt, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, és azok megelőzésének lehetőségeire.
Az egyhetes, országos rendezvény keretében idén összesen huszonhárom helyszínre települt ki a katasztrófavédelem. A fiatalok ügyességi versenyeken, játékos vetélkedőkön mérhették össze tudásukat, szimulációs eszközöket próbálhattak ki, tájékoztató filmeket tekinthettek meg.

A szolnoki hivatásos tűzoltó-parancsnokság is csatlakozott a programokhoz. A lánglovagok a Szolnoki Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen várták az érdeklődőket a Biztonság Hete zárórendezvényén szeptember huszonkettedikén Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén. A kicsik és nagyok számára egyaránt hatalmas élmény volt beülni a gépjárműfecskendőbe és megtapasztalni, milyen körülmények között vonulnak a tűzoltók egy káreset helyszínére. A bátrabbak védőfelszerelésben, légzőkészülék használatával tehettek meg néhány métert, a gyermekek számára legnépszerűbb attrakció pedig a sugárral való célbalövés volt.

A látogatók emellett tájékoztatást kaptak a szabadtéri tüzek megelőzéséről, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. közös, „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” elnevezésű kampányáról is.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: