Egyéb Friss Hírek 

Tovább bővült a zagyvarékasi önkéntesek járműparkja

A zagyvarékasi S.A.R. Hungary Alapítvány gépjárműveinek számát valamennyi mentőszervezet megirigyelhetné, hiszen önkéntes mentőcsoportként szerteágazó feladatkörökben kell helytállniuk a tagoknak. Az illusztris géppark szeptember tizennyolcadikán tovább bővült.
Ekkor érkezett ugyanis a csoport bázisára az a különleges terepjáró és a hozzá tartozó utánfutó, amelyeket a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által, az önkéntes mentőszervezetek 2018. évi támogatására kiírt pályázaton nyert pénzből vásároltak meg, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Polgári Védelmi Szövetség segítségével.

A tervek szerint a könnyű, fürge terepjárót olyan beavatkozásoknál vetik majd be, amelyek során nehezen megközelíthető helyszínre kell vonulni, hiszen ez a jármű rossz útviszonyok között is képes akár nyolcvan kilométeres óránkénti sebességgel haladni. Az új eszköz sokoldalúságára jellemző, hogy a hozzá csatlakoztatható lapáttal hóeltakarításra is alkalmazható, illetve platójára többféle mentőeszköz is elhelyezhető.

A legújabb járművel tovább nőtt a szervezet mentési képessége, valamint a Zagyvarékason, Újszászon és Szászberken élők biztonsága, és ily módon a megyei mentőcsoport is tovább erősödött. A terepjáró első komoly bevetésére már október 18-án sor kerülhet, amikor a megyei mentőcsoport Mezőtúron éves gyakorlatot tart.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: