fbpx
2020.07.02.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Tizenötödik hetébe lépett a szúnyoggyérítési program

Ezen a héten 228 településen és nyolc budapesti kerületben (III., IV., XI., XIII., XVI., XVII., XXII., XXIII.) zajlik majd szúnyoggyérítés, amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi. A szakemberek összesen 64 ezer hektárt terveznek kezelni.
A következő napokban a Csepel-szigeten, a Dráva mentén, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén, Szolnok és Szekszárd térségében, valamint több Vas megyei településen gyérítik majd a vérszívókat a szakemberek, a munkálatok elvégzését a várható hőség befolyásolhatja. Előfordulhat, hogy egyes településeken el kell halasztani a repülőről történő permetezést, mert a szúnyogok aktivitása a meleg idő miatt a későbbi órákra tolódik, emiatt a légi kezelések hatékonysága csökkenhet. Az esetleg elmaradó munkálatokra a hőség enyhülése után kerülhet sor.

A múlt héten Békés és Csongrád megyében folytattak légi és földi kémiai szúnyoggyérítést. A kezelések egy része a szeles időjárás miatt áttolódott erre a hétre. Székesfehérvárott és Sopronban repülőről permeteztek, a Balaton környékén és Gyöngyösön földi védekezés zajlott. Budapesten, Tolna megyében és Dunaújváros környékén a korábban elmaradt kezeléseket pótolták.

A katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés 15 hete zajlik, eddig 968 települést és Budapest kilenc kerületét érintette, összesen 536 ezer hektáron permeteztek a szakemberek.

www.katasztrofavedelem.hu oldalon elérhető a szúnyoggyérítés heti programja, vagyis az, hogy melyik településen, melyik napon permeteznek. Az önkormányzatok a központi program mellett saját költségvetésük terhére önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: