fbpx
2020.07.02.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

ÚJABB HELYSZÍNRE ÉRKEZETT A MOBIL BŰNMEGELŐZÉSI CENTRUM

Mezőtúron is felhívták a fesztiválozók figyelmét a megelőzés fontosságára.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya 2018. július 26. és 2018. július 28. között az MBC (Mobil Bűnmegelőzési Centrum) buszával három napon keresztül képviseltette magát a mezőtúri East Fest rendezvényen.

A nyár a bulikról, fesztiválokról, nyaralásról szól, de nem felejtkezhetünk el a személyes biztonságról és az értékek védelméről. A bűnmegelőzési szakemberek erre hívták fel a felhőtlenül szórakozó fiatalok figyelmét.

Hasznos tanácsokat adtak az érdeklődők számára.

Mire kell figyelni?

  • Az italt soha nem szabad őrizetlenül hagyni, mert egy óvatlan pillanatban még az alkoholmentes italba is tehetnek nemkívánatos anyagokat! Ne fogadjon el bontott italt idegenektől!
  • Táskáját ne hagyja őrizetlenül!
  • Ne tartson magánál nagyobb pénzösszeget!
  • Értékeinek védelme érdekében vegye igénybe az értékmegőrzőt!
  • Soha ne fogadjon el ismeretlenektől italt, ételt, tablettát!
  • Alkoholos állapotban ne menjen a fürdőmedencék közelébe!

Szombaton főszerepet kapott a drogprevenció. Ennek tükrében a bűnmegelőzési osztály munkatársai bemutattak egy kisfilmet is arról a különleges programról, amelyet egy évvel ezelőtt végzős középiskolások számára indítottak „Sétával a szenvedélybetegségek ellen a pathológián” elnevezéssel.

A kitelepülési pontnál megforduló fiatalok drog, alkohol és dohányzással kapcsolatos totót töltöttek ki és különféle nyomtatványokat, szóróanyagokat kaptak a témával kapcsolatban.

A szakemberek felhívták a figyelmet arra, hogy baj esetén forduljanak a fesztivál környékén szolgálatot ellátó egyenruhás rendőrhöz, vagy tegyenek bejelentést a rendőrség 107-es, vagy 112-es segélyhívószámán! Egyúttal felhívták a figyelmet a segélyhívó telefonszámok rendeltetésszerű használatára is!

Forrás: police.hu

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: