Friss Hírek Kék Hírek 

Másfélszeresére súlyosították a kórteremben alvó betegtársait kifosztó nő börtönbüntetését

A napokban zárult le jogerősen annak a középkorú nőnek a büntetőügye, aki 2015 májusában két alvó betegtársát is meglopta a jászberényi kórház egyik kórtermében. A másodfokú bíróság a nővel szemben elsőfokon kiszabott börtönbüntetést csaknem másfélszeresére súlyosította.

Az eset 2015. május 22-én a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház Belgyógyászati Osztályán történt. A
büntetett előéletű középkorú nőt aznap szállították be a kórházba. A többágyas kórteremben rajta kívül két idős asszony feküdt. A vádlott, amikor a betegtársai elaludtak mindkettejük holmiját átkutatta.

Egyiküktől pénzt és egy törölközőt, a másiktól csokoládét, fogkrémet és egy törölközőt vett el, összesen 11.000 Ft értékben.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, kifosztást követ el számos más eset mellett az, aki
idegen dolgot a bűncselekmény elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személytől elvesz.

Az ügyben 2016. április 12-én emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig egy évvel később, 2017. április 19-én hozott elsőfokú ítéletet, melyben a nőt, aki többször állt már bíróság előtt 2 rendbeli kifosztás bűntettében mondta ki bűnösnek, és 1 év 9 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész a kiszabott büntetés lényeges súlyosítása érdekében jelentett be fellebbezést, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol a napokban jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2018. június 5-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét törvényesnek és megalapozottnak, az általa kiszabott büntetést azonban túlságosan enyhének találta, ezért a vádlott börtönbüntetését az elsőfokon kiszabott 1 év 9 hónapról 2 év 6 hónapra, míg a közügyektől eltiltása időtartamát 3 évről 5 évre felemelte.

Szolnok, 2018. június 11.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: