Egyéb Friss Hírek 

Tudatos vásárlásra nevelt fiatalok

Hasznos trükkökkel ismerkednek ezekben a hetekben a Mátrix Közhasznú Alapítvány és a Csemete Egyesület szervezésében az általános iskolás gyerekek. Túlvásárlás, felesleges csomagolóanyagok tömkelege, külső csín, silány minőség: ezekkel is találkozhat egy – egy laikus vásárló. Gyakran megesik, hogy a tapasztalatlan gyerekek is célpontjai a vad profitszerzésnek. Ezt megelőző céllal sikeres a Mátrix Közhasznú Alapítvány által, a csomagolási hulladék csökkentéséért és a tudatos vásárlói szokások fejlesztéséért indított környezetvédelmi program, melyet a Földművelésügyi Minisztérium és a Szelektálok.hu támogatta.

Környezetvédelem, élhetőbb környezet
20 oktatási intézményben több száz gyermek számára került megrendezésre a felesleges hulladékok mennyiségének csökkentése érdekében előadássorozat. Az interaktív, képekben és információkban gazdag előadásanyagot a fiatalok érdeklődéssel fogadták. Az előadásokhoz kapcsolódó vetélkedőkben legaktívabb 60 gyermek csomagolástól mentes ajándék könyvet kapott.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője, Rácz Anett elmondta: kérdőíves felméréssel térképezte fel a szervezet a vásárlói szokásokat. A nem reprezentatív felmérésből kiderült, hogy a helyzet nem nevezhető jónak, sok embernél igen fontos szerepet tölt be egy – egy termék csomagolása, és a külcsín. A legtöbben mindent becsomagolnának, még a csomagoló papírt is. A szemléletformáló program fontosságát ez is mutatja.

Rácz Anett alapítványi elnök véleménye, hogy a “…világunkat mi magunk alakítjuk, nem mindegy azonban, hogy hogyan”. A környezetvédelmi program pillanatairól kisfilm is készül, mely a www.matrixalapitvany.hu oldalon a tanárok, a diákok, a vásárlói szokások iránt érdeklődő lakosság számára is elérhető. Egy kis odafigyeléssel és tudatossággal óriási változások vihetők végbe a környezetünk védelme érdekében.

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: