Egyéb Friss Hírek 

Idén a bírósági szervezet is bekapcsolódott a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskola pályaorientációs napjába

A kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium és Általános
Iskolában sok éves hagyomány a pályaorientációs napok szervezése, amibe idén, első alkalommal, a Karcagi Járásbíróság munkatársai révén, a Nyitott Bíróság Program keretében a bírósági szervezet is bekapcsolódott.

A 2018. március 10-én megtartott pályaorientációs napon dr. Andódi Henrietta és dr. Hegedűs Ildikó járásbírósági bírák, valamint Deméné dr. Demeter Judit bírósági titkár az iskola két, 11. és 12.
évfolyamos osztálya, összesen mintegy 60 diákjának tartott előadást.

Az előadók az érettségi vizsgán önálló tételt képező alapvető munkajogi ismeretek átadása mellett
részletesen kitértek az iskolaszövetkezeteken keresztül történő munkavállalás szabályainak bemutatására, és szó esett a bíróságon dolgozók feladatairól, munkájáról, valamint a bíróvá, bírósági ügyintézővé, illetőleg bírósági tisztviselővé válás követelményeiről is. Az előadások játékos totóval zárultak, melyben a diákok munkajogi ismereteiket alkalmazhatták, illetőleg mélyíthették el.

A programot követően, a Karcagi Járásbíróság szervezőmunkája eredményeként az iskola rendészeti fakultánson tanuló 44 fős csoportja a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben is látogatást tett.

A Nyitott Bíróság Program iránt érdeklődő iskolák részvételi szándékukat Jász-Nagykun- Szolnok
Megyében a nyitottbirosag@szolnokit.birosag.hu elektronikus levélcímen, illetőleg az 56/501-410- es telefonszámon jelezhetik a Szolnoki Törvényszék felé. A törvényszék Nyitott Bíróság Programmal
kapcsolatos tájékoztató anyagát innen tölthetik le.

Szolnok, 2018. március 13.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: