Friss Hírek Kék Hírek 

Felborult az autó, az ittas sofőrt eltiltották és többszázezer forintos pénzbüntetést kapott

A Szolnoki Járásbíróság ittas járművezetés vétsége miatt többszázezer forint pénzbüntetésre és fél év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a negyvenes éveiben járó férfit, aki a nem jogerős ítélet szerint tavaly karácsonykor enyhe fokban ittasan ült volán mögé és felborult autójával az egyik tiszaroffi kereszteződésben.

Az eset 2017. december 25-én délután negyed hét körül a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Tiszaroffon történt. A férfi a község egyik utcájából próbált balra fordulni, de nem tudta bevenni a kanyart. Az útpadkára hajtott, majd az úttest melletti füves területen kocsijával felborult. A személygépkocsi összetört, de a sofőr csak 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt, ittas járművezetést követ el számos más eset mellett az, aki ittas állapotban közúton gépi meghajtású járművet vezet.

Az ügyben 2018. február 23-án emelet vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki
Járásbíróság pedig néhány nappal később, 2018. február 28-án hozott ítéletet: a férfit ittas járművezetés vétségében mondta ki bűnösnek, amiért 300.000 Ft pénzbüntetésre és 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész a vádlott terhére, a kiszabott büntetés súlyosítása érdekében fellebbezést jelentett be, ezért az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódik.

Szolnok, 2018. március 6.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: