Friss Hírek Kék Hírek 

Kidobta a macskát a harmadik emeletről, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

A Jászberényi Járásbíróság állatkínzás bűntette miatt 1 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte azt a negyvenes éveiben járó nőt, aki 2016 nyarán kidobott egy macskát az egyik jászberényi társasház
harmadik emeleti erkélyéről. Az ítélet jogerős.

Az asszony bérlőként lakott a harmadik emeleti társasházi lakásban, ahol rajta kívül a lakás tulajdonosa és annak 11 éves macskája élt. A nőt kezdettől zavarta a macska, és többször szóvá is tette szállásadójának, hogy miért lakik velük. A helyzet odáig fokozódott, hogy 2016. augusztus 24-én délután hat óra körül kidobta az erkélyről az állatot. A macska belső sérüléseket és lábzúzódást szenvedett, de életben maradt.

Elviselhetetlen fájdalmait a sérüléseit ellátó állatorvos fájdalomcsillapítással enyhítette.
A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: állatkínzást követ el számos más eset mellett az, aki gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmaz, amely alkalmas arra, hogy annak maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza. A bűncselekmény súlyosabban minősül, ha ahogyan jelen esetben is, az állatnak különös szenvedést okoz.

Az ügyben 2016. október 28-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság pedig a napokban, 2018. február 15-én hozott jogerős ítéletet: az asszonyt az állatnak különös szenvedést okozva elkövetett állatkínzás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 1 év – végrehajtásában 2 évi próbaidőre – felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Szolnok, 2018. február 22.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: