Friss Hírek Kék Hírek 

Rendszeresen óvodáskorú gyermekei jelenlétében ordítozott, tört-zúzott és bántalmazta feleségét, csaknem 4 év börtönre ítélték

A Szolnoki Törvényszék helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon ítéletét, melyben 3 rendbeli
kiskorú veszélyeztetésének bűntette és kapcsolati erőszak bűntette miatt 3 év 10 hónap börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, és szülői felügyeleti jogát is megszüntette annak a harmincas éveiben járó büntetlen előéletű tiszaroffi férfinak, aki éveken át két óvodás-, és egy általános iskoláskorú gyermeke előtt kiabált rettegésben élő feleségével, akit rendszeresen, gyakran a gyermekek jelenlétében is bántalmazott. Az ítélet jogerős.

A háromgyermekes pár házassága az évek során megromlott. A férfi egyre gyakrabban, egyre többet ivott. Az alkohol hatására agresszíven viselkedett, kiabált és rendszeresen bántalmazta feleségét, aminek legtöbbször a pár két óvódás-, és egy alsós általános iskoláskorú gyermeke is tanúja volt.

Arra is volt példa, hogy a férfi éjszakára kizavarta a családját a házból. Ilyenkor az anya és a gyermekekvagy a nagymamánál aludtak, vagy csak akkor merészkedtek vissza a lakásba, amikor a férfi már elaludt.

Volt, hogy a férfi olyan erővel csapta be az ajtót, hogy betört az üvegezése. Egyszer dühében a
kályhacsövet is kiütötte a helyéről, és előfordult, hogy az asztalt is ráborította feleségére. A gyermekek ilyenkor mindig sírtak, és édesanyjukhoz bújtak, hogy így védjék meg őt. Végül 2015 tavaszán a gyámhivatal mindhármukat védelembe vette. A férfi magatartásával mindhárom gyermeke érzelmi és erkölcsi fejlődését veszélyeztette.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: a kiskorú veszélyeztetését követi el az a kiskorú
nevelésére, felügyeletére vagy gondozására köteles személy, aki e feladatából eredő kötelességét súlyosan megszegi, és ezzel a kiskorú testi, értelmi, erkölcsi vagy érzelmi fejlődését veszélyezteti. Úgyszintén bűncselekmény a kapcsolati erőszak, amit számos más eset mellett az követ el, aki ahogyan jelen esetben is gyermekének szülője sérelmére rendszeresen az emberi méltóságot súlyosan sértő, megalázó és erőszakos magatartást tanúsít.

Az ügyben 2016. június 1-jén emelt vádat a Szolnoki Járási és Nyomozó Ügyészség. A Szolnoki
Járásbíróság pedig 2017. június 15-én hozott ítéletet: a férfit 3 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének
bűntettében és kapcsolati erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év 10 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, és szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Az ügyben a napokban született jogerős döntés. A Szolnoki Törvényszék 2018. február 13-án meghozott másodfokú határozatával az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Szolnok, 2018. február 19.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: