fbpx
2020.08.12.

Térségi Televízió

T1TV – Törökszentmiklós

Seprűnyéllel törte el apja karját a csépai fiú, börtönbüntetésre ítélték

A Szolnoki Törvényszék 2018. január 25-én helybenhagyta a Kunszentmártoni Járásbíróság azon
ítéletét, melyben a bíróság súlyos testi sértés bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, azt a húszas éveiben járó csépai fiatalt, aki tavaly szeptemberben egy családi veszekedés során egy seprűnyéllel, olyan erővel ütötte meg apját, hogy annak eltört az alkarja. Az ítélet jogerős.

Az eset 2017. szeptember 1-jén este 21.00 óra körül történt. Az ittas fiú a család csépai otthonában előbb édesanyjával, majd testvérével szólalkozott össze. A hangos veszekedésre felébredt édesapja, aki a másik szobában aludt, és átment a nappaliba, ahol a fiú a nála lévő cirokseprű nyelével a szobába lépő apja felé ütött. Az apa, hogy kivédje az ütést, bal karját az arca elé kapta, így a csapás az alkarját érte, ami az ütés erejétől eltörött.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: testi sértést követ el, aki más testi épségét sérti. Ha a testi sértéssel okozott sérülés, mint jelen esetben is nyolc napon túl gyógyul, az elkövető súlyos testi sértés bűntette miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben 2017. szeptember 25-én emelt vádat a Kunszentmártoni Járási Ügyészség, a
Kunszentmártoni Járásbíróság pedig két nappal később, 2017. szeptember 27-én hozott ítéletet: a
vádlottat súlyos testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és 1 év 4 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A döntés a napokban, 2018. január 25-én emelkedett jogerőre, az ügyben másodfokon eljáró
Szolnoki Törvényszék az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Szolnok, 2018. január 26.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

Közösségi média
error: Védett tartalom!
%d bloggers like this: