Friss Hírek Kék Hírek 

Egy hét alatt három halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset is történt Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Jász-Nagykun-Szolnok megye illetékességi területén az elmúlt héten csaknem két tucat személyi sérüléses baleset történt, harmincnégyen megsérültek, közülük négyen életüket vesztették.
Az egyik halálos kimenetelű közúti baleset 2017. december 4-én 10 óra 30 perc körül Kunszentmárton külterületén történt. Az Öcsöd felől Kunszentmárton irányába haladó tehergépkocsi vezetője balra kanyarodáskor nem adott elsőbbséget a vele szemben érkező és egyenesen továbbhaladni szándékozó személygépkocsinak, és összeütköztek. A balesetben a személygépkocsi egyik utasa a helyszínen, másik utasa a kórházba szállítást követően vesztette életét. Túrkeve belterületén 2017. december 7-én kora reggel történt tragikus kimenetelű közlekedési baleset. Az idős asszony – pár méterre a kijelölt gyalogos-átkelőhelytől – a lakóhelyével szembeni kapubejárótól akart átkelni az úttesten. Az eddigi adatok alapján féktávolságon belül lépett a Kisújszállási úton közlekedő gépkocsi elé, amelynek vezetője már nem tudta elkerülni a balesetet és elütötte az asszonyt. A mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba a gyalogost, aki később életét vesztette.
Jászberény külterületén 2017. december 8-án 4 óra 30 perc körül történt halálos gázolás. Ahogy arról korábban hírt adtunk, sötét és sűrű köd nehezítettet a közlekedést ezen a napon. A gyalogos nem viselt láthatósági mellényt.
A balesetek bekövetkezése általában valamilyen szabályszegésre, emberi mulasztásra, hibára vezethető vissza. A közlekedő rossz döntést hoz, nem méri fel megfelelően helyzetét, vagy egyszerűen csak figyelmetlen és a tragédia máris megtörténhet!


A gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A gyalogos balesetek megelőzése érdekében kérjük a járművezetőket, hogy fokozott körültekintéssel közelítsék meg azokat a helyeket, ahol a gyalogosok megjelenésére számítani lehet!
Saját biztonságuk érdekében kérjük a gyalogosokat, mindig nézzenek szét, mielőtt az úttestre lépnének! Csak akkor keljenek át az úttesten, ha meggyőződtek arról, hogy nem zavarják a járműforgalmat és csak akkor kezdjék meg az átkelést – még a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen is –, ha meggyőződtek arról, hogy az elsőbbséget mind a két irányból érkező járművektől megkapták!
Korlátozott látási viszonyok mellett növelheti a gyalogosok biztonságát a világos öltözet, esetleg fényvisszaverő csíkok, matricák, villogók használata. A látni és látszani elv életmentő szerepét nem lehet elégszer hangsúlyozni!

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: