Friss Hírek Kék Hírek 

A bizalmába férkőzött, hazakísérte, majd a háza előtt rabolta ki áldozatát egy 18 éves fiú Törökszentmiklóson

A Szolnoki Törvényszék 2017. november 28-án helybenhagyta a Szolnoki Járásbíróság azon
ítéletét melyben a bíróság rablás bűntette miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől
eltiltásra ítélte azt a 18 éves fiút, aki 2017. augusztus 6-án éjjel egy törökszentmiklósi kocsmában italozás közben beszélgetésbe elegyedett egy helyi férfival, hazakísérte, majd amikor a férfi háza elé értek oldalról nagy erővel meglökte a kerékpárját toló gyanútlan áldozatát, aki a biciklin átesve a földre zuhant. Ekkor a férfi zsebéből kivette a pénztárcáját és elfutott. A férfi 8 napon belül gyógyuló könnyebb sérüléseket szenvedett és 17.000 Ft készpénzét vitte el a fiatal vádlott.

A hatályos jogszabályok szerint bűncselekményt: rablást követ el, aki idegen dolgot jogtalan
eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből erőszakot alkalmaz, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság járt el első fokon: 2017. augusztus 10-én meghozott ítéletében a fiatal vádlottat rablás bűntettében mondta ki bűnösnek, amiért 3 év börtönbüntetésre és 3 év
közügyektől eltiltásra ítélte, és az általa elvitt 17.000 Ft visszafizetésére is kötelezte a fiút, aki fiatal kora ellenére már többször volt büntetve. Fenti cselekményét is egy vele szemben korábban kiszabott 11 hónap időtartamú felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, ezért a bíróság ezen korábbi szabadságvesztése végrehajtását is elrendelte.
Az ügyben másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban, 2017. november 28-án meghozott
határozatában az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta, ezzel az ügy
kevesebb, mint 4 hónap alatt a jogerősen befejeződött.

Szolnok, 2017. december 4.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: