Friss Hírek Kék Hírek Szolnok 

ALKONYBETÖRŐK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság közös sajtótájékoztatón számolt be egy országos betöréssorozat felderítéséről.

Ismeretlen elkövetők még 2017. májusában Szolnokon és Karcagon is betörtek több kertes családi házba. A nyomozók a begyűjtött információk alapján megállapították, hogy az esetek több hasonlóságot is mutatnak és a nyomozások szálai egy irányba mutattak. Az elkövetési módszert elemezve, az ORFK bűnügyi elemző-értékelő szolgálatának támogatásával a szolnoki nyomozók arra a következtetésre jutottak, hogy a betöréseket feltehetően ugyanazon elkövetői kör tagjai követték el az ország több megyéjében.

A betörők jellemzően pénteken és szombaton hajtották végre a bűncselekményeket. Megvárták, míg besötétedik, majd betörtek a családi házakba. Jellemzően készpénzt, aranyékszereket, karórákat vittek el, amelyek egy részét később értékesítették.

A rendőrök megállapították, hogy a szolnoki, majd karcagi betörések után debreceni, sőt orosházai és kalocsai betörések elkövetésével is a betörőbanda tagjai gyanúsíthatóak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a kalocsai betöréses lopás helyszínének közelében elfogták a csoport három tagját, majd egy nappal később negyedik társukat is. Az ötödik tagot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói fogták el 2017. november 14-én budapesti otthonában. K. István és társai előzetes letartóztatásba kerültek.
Hasonló módszerrel elkövetett lakásbetörés miatt jelenleg több mint ötven ügyben folytat vizsgálatot a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozók eddig közel egy tucat bűncselekmény elkövetésével gyanúsították meg a férfiakat, de a folyamatban lévő ügyek kapcsán is vizsgálják lehetséges szerepüket.
Oszlánszki Sándor rendőr alezredes, országos rendőrfőkapitányi biztos, a betöréses lopások felderítésének országos koordinátora nyitotta meg azt a sajtótájékoztatót, amelyet a sorozatbetörések kapcsán 2017. november 21-én a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság épületében tartottak.

Az országos szakirányítás szakmai iránymutatásával, összehangolt rendőri intézkedésekkel, valamint az érintett rendőri szervek szorosabb együttműködésével és koordinálásával támogatta a megyei nyomozók munkáját.

A tájékoztatón dr. Kis Péter rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettese és Kiss Gábor rendőr hadnagy, az Orosháza Rendőrkapitányság nyomozója ismertette a korábbi elfogások részleteit, majd dr. Varga Koritár Attila rendőr alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megyei rendőrfőkapitány-helyettese és Szintai Zoltán rendőr alezredes, megyei bűnügyi osztályvezető beszélt a sorozat részleteiről, az ügy fejleményeiről.

A nyomozók a házkutatások alkalmával több ékszert is lefoglaltak, amelyek tulajdonosainak azonosításához a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság külön felhívást tett közzé.
A sajtótájékoztató végén a rendőrségi megelőzési robot ajánlásokat fogalmazott meg a lakásbetörések megelőzésének lehetőségeivel kapcsolatban.

Forrás: police.hu

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

%d blogger ezt szereti: