Friss Hírek Kék Hírek Mezőtúr 

Előzetes letartóztatásba került a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított mezőtúri férfi

A Szolnoki Járásbíróság 2017. november 15-én elrendelte az előzetes letartóztatását annak
mezőtúri férfinak, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az általa bérelt mezőtúri
autószerelő műhelyben kábítószerrel kereskedett.

A férfit 2017. november 12-én Karcag egyik utcájában állították meg a rendőrök. A közúti
ellenőrzés során ruházatát és személygépkocsiját is átvizsgálták, és a kocsiban, a férfi kabátjának és pulóverének zsebében, de még alsónadrágjában is amfetamint tartalmazó nejlon tasakokat találtak, bennük közel 70 gramm amfetaminnal. Ezt követően még aznap házkutatást tartottak a férfi mezőtúri lakásán és másnap az általa Mezőtúron bérelt autószerelő műhelyben is. A lakásban kábítószer-fogyasztásra utaló nyomokat, míg a műhely udvarán parkoló, a férfi által használt másik személygépkocsiban további 940 gramm amfetamint találtak, ami a hatályos jogszabályok szerint kábítószernek minősül. A férfit kábítószer-kereskedelem bűntettének elkövetésével gyanúsítják.

Fontos kihangsúlyozni, hogy az előzetes letartóztatás elrendelése nem elítélés, hiszen az ügyben
még vádemelésre sem került sor, csupán a gyanúsított személyi szabadságának ideiglenes bírói
elvonása, amit a bíróság azért látott indokoltnak, hogy a gyanúsítottat megakadályozza abban, hogy tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével, bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével megnehezítse vagy veszélyeztesse a bizonyítási eljárást, valamint azért, hogy megakadályozza őt abban, hogy újabb bűncselekményt kövessen el.

A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, így a kérdésben a Szolnoki Törvényszék határoz majd. A másodfokú bíróság döntéséig azonban a férfi mindenképpen előzetes letartóztatásban marad, mert a bíróság végzése fellebbezésre tekintet nélkül végrehajtható.

Szolnok, 2017. november 21.
a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya

További Hírek

Leave a Comment

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

error: Védett tartalom!
%d blogger ezt szereti: